Last minutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken op Emslandermeer Golfen op Emslandermeer wandelen op Emslandermeer
(1) 2 3 »
Originele afbeeldingBij De Drentse Koe in Ruinerwold beleven kinderen het echte boerengevoel en naast een fantastisch buitenterrein met traptrekkers en skelters proef je écht ijs, gemaakt van verse melk. Speel een potje boerenbiljart of verdwaal in de doolhof. Ook in de winter geopend!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn het Studiecentrum en Rariteitenkabinet Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht is de collectie ondergebracht die Jans Brands (1932-nu) sinds zijn kindertijd heeft verzameld. Laat u verrassen door vreemde en unieke voorwerpen of de kostbare geschriften uit de collecties van Jans Brands. Penningen, munten, kaarten, sieraden, dia's uit de veenkoloni√ęn, kalenders, curiosa, archeologica, kleding, serviesgoed en glaswerk, te veel om op te noemen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDichtbij het altijd gezellige dorpje Annen in Drenthe ligt Breeland Recreatie. Specialist in groepsuitjes, familiedagen, teambuilding en schoolreisjes met vele outdoor activiteiten voor jong en oud op eigen terrein en in de naaste omgeving. En spelprogramma’s in het paviljoen. Dit alles in combinatie met heerlijk eten en drinken.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingBezoek het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nieuw-Amsterdam waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt. Via het restaurant De Gasterie bereikt u de bovenverdiepingen met o.a. slaap- en werkkamer van Vincent. Op zolder zijn er diverse oude huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit die tijd te vinden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingZuidoost-Drenthe ligt aan de voet van de Hondsrug Unesco Global Geopark dat zich uitstrekt van de Duitse grens tot hartje Groningen. Daarmee is het een heerlijke uitvalsbasis voor gevarieerde uitstapjes. Om de hoek ligt het internationaal erkende natuurgebied Bargerveen en attracties als het Veenpark, het Smalspoormuseum, het Van Gogh Huis, Rariteitenkabinet Collectie Brands en meer.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingJoytime organiseert recreatieve en sportieve out- en indoor activiteiten voor alle denkbare groepen op een unieke locatie, midden in de natuur. Ook het Outdoor klimpark door de bossen van Grolloo en de groepsactiviteiten zijn een beleving op zich, maar ook individueel of met een kleine groep kun je bij Joytime terecht. Dankzij de indoor mogelijkheden zijn de activiteiten het hele jaar beschikbaar!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOpenluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord laat bezoekers de geschiedenis van het zuidoosten van de provincie Drenthe zien. Vierhonderd jaar geleden zouden er twee reuzen op het Ellertsveld hebben geleefd, Ellert en Brammert. Naast diverse bezienswaardigheden zoals een oud schooltje, plaggenhutten en Saksische boerderijen, een kalkoven én een heuse gevangenis, zijn er ook regelmatig demonstraties van bijvoorbeeld een smid of een houtzager.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingGeopark de Hondsrug in Borger op een half uurtje rijden, vertelt het verhaal van het unieke landschap van Oost-Drenthe tussen Groningen en Coevorden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Plopsa Indoor Coevorden is een overdekt themapark in Drenthe. Het pretpark is ongeveer 15000 m² groot, waarvan 10000 m² overdekt is. Vlieg mee met Mega Mindy de boeven achterna of leef je uit in de Bumba-speeltuin. Alles staat in het teken van de favorieten van televisie! Kabouter Plop en Piet Piraat, ontmoet ze in Plopsa Indoor Coevorden! In dit eerste Nederlandse Plopsapark raken kinderen niet uitgekeken. Iedere dag is er een liveshow. Dit park leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen. Zie Plopsa Indoor Coevorden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMet 16 hunebedden in de directe omgeving is Borger in Drenthe de hunebedhoofdstad van Nederland. Logisch dus dat hier ook het prachtige Hunebedcentrum te vinden is! Een bijzonder museum in een bijzonder gebouw. Het startpunt van een onvergetelijke reis naar de prehistorie op ongeveer 30 minuten afstand.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Speelgoed, speelgoed en nog eens speelgoed; dat vind je in dit museum op de Brink in het Drentse Roden op een uurtje rijden. De vaste collectie antiek speelgoed bestrijkt een periode van ca. 1700 tot na WOII. Te zien zijn o.a. prachtige poppen en poppenhuizen, blikken mechanisch speelgoed, stoommachines, bord- en tafelspelen en nog veel en veel meer.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingKom eens een dagje naar Orvelte. Beleef het verleden van Orvelte in monumentale boerderijen, voorwerpen en verhalen. Geniet van oude en nieuwe ambachten in gastvrije bedrijfjes en winkeltjes. En op ongeveer drie kwartier rijden van het park. Maak een ontdekkingsreis door de tijd en proef het oude Drentse leven! Het dorp Orvelte is het gehele jaar vrij toegankelijk en er is genoeg te beleven voor jong en oud. Eigenlijk te veel om op te noemen! Bekijk de website voor alle mogelijkheden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Bricksart is een speelmuseum waar je met bouwstenen alles kunt bouwen wat je kunt verzinnen. Er zijn altijd genoeg stenen want we bezitten duizenden kilo`s. Het museum zit in een prachtige monumentale treinremise en daarom vind je ook treinen en spoorbanen bij Bricksart waar je mee mag spelen. Er zijn speurtochten en buiten kan er gebouwd worden met hout of spelen met legoboten. Bekijk zelf wat er nog meer te doen is in dit fraaie speelmuseum op maar 30 min. rijden van het park.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen bron van inspiratie, dit levenswerk van Mien Ruys. Het gehele jaar zijn er drie bijzondere exposities te zien, die een tijdsbeeld geven van de afgelopen 90 jaar. Een nieuw experiment vormt de traditionele takkenbosoven in de Boerenschuur. Het hele seizoen zijn er planten te koop uit het assortiment en het is mogelijk om iets leuks te doen met familie, vrienden etc. in de vorm van arrangementen. Bekijk de website voor info en de openingstijden. Op zo`n 75 min. rijden van het park.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMidden in Drenthe op een klein uurtje rijden vanaf het park ligt een plek met een bijzondere geschiedenis. Op deze historische plek worden de levens van honderdduizend Joodse Nederlanders in herinnering gehouden. Monumenten doen de bezoeker denken aan deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis en roepen een bijzondere herinnering op aan de slachtoffers.. Bekijk de website.
  Druk artikel af Verstuur artikel

(1) 2 3 »