Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer
(1) 2 3 »
Originele afbeelding
Originele afbeelding
Het Drents Museum heeft alles in zich voor een leuk en interessant dagje uit, voor jong én oud. Je vindt er grote (inter)nationale tentoonstellingen en vaste presentaties op het gebied van archeologie, hedendaags realisme en kunst 1885-1935. In het Grootste Poppenhuis van Nederland maak je kennis met het Drenthe van de 18e eeuw. Vanaf 14 april 2017 kunnen kinderen tot 12 jaar zich uitleven in het vernieuwde Kindermuseum, waar ze alles leren over energie. Een bezoek aan het gezellige Grandcafé Krul en de Museumshop maken het dagje compleet. In schoolvakanties ook op maandag geopend!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingKunst is leuk. En kunst hebben ze in Museums Vledder in Vledder volop: schilderijen, grafiek, glas. Je kunt er stilletjes van genieten maar ook om lachen tijdens de gratis rondleidingen langs de valse kunst. Diverse trucs van vervalsers komen aan bod. Hoe zorg je ervoor dat jij niet opgelicht wordt? Maar er is ook echte kunst: prachtige glaskunst, Drentse kunst, een beeldentuin en driemaal per jaar een nieuwe tentoonstelling.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Of op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf en maakt u kennis met de geschiedenis van bajesdorp Veenhuizen. Neem een kijkje in gevangenis de Rode Pannen of maak een rondrit in een Boevenbus. Voor kinderen zijn er twee speurtochten: de Lange Leo route en de spannende 'Vloek van Veenhuizen'. Bezoek ook het Staatshotel: een interactieve tentoonstelling over gedetineerden en detentie. Voor openingstijden en tarieven, zie website.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Het Museum bevindt zich in de originele smederij en werkplaats van Firma J.B. Drenthe Valthermond. Fraai gerestaureerde veenkoloniale landbouwmachines: zelfgemaakte ploegen, een mooie collectie McCormick-Deering, International Harvester, Farmall (IHC) tractoren, combines, zelfbinders en stationaire motoren. Oude huishoudelijke voorwerpen. Thema`s: Firma Drenthe, Marshallplan Museum, Valthermond in het veen, Leven naast de boerderij. Historie smederij, Boer en land, Graan- en aardappeloogst. Ook voor groepen. Juni Show, oktober-kindermaand. Evenementen en openingstijden zie website.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen authentieke boerderij stammend uit de 17e eeuw en ingericht als de boerderij van een welvarende boer uit 1900. In het voorhuis de daagse keuken, de kelder met weckpotten en de prachtige pronkkamer. In het achterhuis: gereedschappen, koetsen en ook de karnmolen. Op de expositiezolder zijn elk jaar wisselende tentoonstellingen. Tijdens de rondleiding komt u alles te weten over wonen en werken van de welgestelde boer en over de spreekwoorden en gezegden die hun oorsprong op de boerderij hebben.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Van tekening tot drukwerk. Het Drukkerijmuseum vertelt verhalen over de eerste tekens van de oermens, de ontwikkeling van ons schrift, tot aan ons huidige alfabet. De uitvinding van de boekdrukkunst had grote invloed op onze communicatie. Het Drukkerijmuseum beschikt over een zeer uitgebreide collectie werkende zet- en drukmachines. Getoond wordt: hand- en machinezetten, hoogdruk, steendruk en zeefdruk. Voor de allerkleinsten is er een kinderdrukkerij. Ook beschikt het museum over een goed geoutilleerde handboekbinderij.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Bij De Drentse Koe in Ruinerwold beleven kinderen het echte boerengevoel en naast een fantastisch buitenterrein met traptrekkers en skelters proef je écht ijs, gemaakt van verse melk. Speel een potje boerenbiljart of verdwaal in de doolhof. Ook in de winter geopend!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn het Studiecentrum en Rariteitenkabinet Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht is de collectie ondergebracht die Jans Brands (1932-nu) sinds zijn kindertijd heeft verzameld. Laat u verrassen door vreemde en unieke voorwerpen of de kostbare geschriften uit de collecties van Jans Brands. Penningen, munten, kaarten, sieraden, dia's uit de veenkoloni√ęn, kalenders, curiosa, archeologica, kleding, serviesgoed en glaswerk, te veel om op te noemen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Dichtbij het altijd gezellige dorpje Annen in Drenthe ligt Breeland Recreatie. Specialist in groepsuitjes, familiedagen, teambuilding en schoolreisjes met vele outdoor activiteiten voor jong en oud op eigen terrein en in de naaste omgeving. En spelprogramma’s in het paviljoen. Dit alles in combinatie met heerlijk eten en drinken.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingBezoek het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nieuw-Amsterdam waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt. Via het restaurant De Gasterie bereikt u de bovenverdiepingen met o.a. slaap- en werkkamer van Vincent. Op zolder zijn er diverse oude huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit die tijd te vinden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingZuidoost-Drenthe ligt aan de voet van de Hondsrug Unesco Global Geopark dat zich uitstrekt van de Duitse grens tot hartje Groningen. Daarmee is het een heerlijke uitvalsbasis voor gevarieerde uitstapjes. Om de hoek ligt het internationaal erkende natuurgebied Bargerveen en attracties als het Veenpark, het Smalspoormuseum, het Van Gogh Huis, Rariteitenkabinet Collectie Brands en meer.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingJoytime organiseert recreatieve en sportieve out- en indoor activiteiten voor alle denkbare groepen op een unieke locatie, midden in de natuur. Ook het Outdoor klimpark door de bossen van Grolloo en de groepsactiviteiten zijn een beleving op zich, maar ook individueel of met een kleine groep kun je bij Joytime terecht. Dankzij de indoor mogelijkheden zijn de activiteiten het hele jaar beschikbaar!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOpenluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord laat bezoekers de geschiedenis van het zuidoosten van de provincie Drenthe zien. Vierhonderd jaar geleden zouden er twee reuzen op het Ellertsveld hebben geleefd, Ellert en Brammert. Naast diverse bezienswaardigheden zoals een oud schooltje, plaggenhutten en Saksische boerderijen, een kalkoven én een heuse gevangenis, zijn er ook regelmatig demonstraties van bijvoorbeeld een smid of een houtzager.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingGeopark de Hondsrug in Borger op een half uurtje rijden, vertelt het verhaal van het unieke landschap van Oost-Drenthe tussen Groningen en Coevorden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Plopsa Indoor Coevorden is een overdekt themapark in Drenthe. Het pretpark is ongeveer 15000 m² groot, waarvan 10000 m² overdekt is. Vlieg mee met Mega Mindy de boeven achterna of leef je uit in de Bumba-speeltuin. Alles staat in het teken van de favorieten van televisie! Kabouter Plop en Piet Piraat, ontmoet ze in Plopsa Indoor Coevorden! In dit eerste Nederlandse Plopsapark raken kinderen niet uitgekeken. Iedere dag is er een liveshow. Dit park leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen. Zie Plopsa Indoor Coevorden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

(1) 2 3 »