Last minutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken op Emslandermeer Golfen op Emslandermeer wandelen op Emslandermeer
Originele afbeeldingIn Emsland zijn maar liefst 180 Schutterijen verdeeld over 60 gemeenten die allemaal een keer een Schuttersfeest organiseren. Meestal duurt zo’n feest 3 dagen. In Emsland, direct over de grens is vanaf eind April altijd wel ergens een schuttersfeest.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingRondvluchten boven Duits/Nederlands gebied maar ook zelf leren vliegen in een ultralicht vliegtuigje. Ook individueel te boeken. Zie Flugschule Nordwest Flug.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Ervaar de technische revolutie in dit museum in Ost-Friesland tussen 1850 -1950. U ziet hier machines en apparaten van honderd jaar oud. De permanente expositie toont de indrukwekkende transformatie van de door spierkracht aangedreven landbouw tot volautomatische landbouw.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMet de wind in de haren en zand tussen de tenen - aan de speciale hondenstranden in Duitsland beleeft niet alleen u maar zeker ook uw viervoeter een pure vakantie-ervaring!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEmden, Leer en Papenburg zijn in de Noord-Duitse grensregio, het zogeheten Ost-Friesland de belangrijkste winkelsteden en leuk om te bezoeken op ongeveer een half uur rijden vanaf Emslandermeer. De winkels in Emden zijn geconcentreerd in het moderne centrum rond het plein bij de haven. De winkels in Leer liggen in het voetgangersgebied en in het historische centrum zijn veel kleine winkels gevestigd.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn het FOC Ochtrup op iets meer dan een uur rijden van Vlagtwedde, wordt shoppen een bijzondere belevenis met een Münsterlands tintje. In het FOC met z’n schilderachtige openluchtpromenade vindt u, in een stadse ambiance, meer dan 100 verschillende merken voor fantastische prijzen. U shopt midden tussen historisch aandoende huisjes en beschermde gebouwen. De namen van de verschillende straatjes en de zes grote pleinen verwijzen naar de directe omgeving van Ochtrup. In het overdekte gedeelte van het centrum kunt u eindeloos lang winkelen zonder dat het weer roet in het eten gooit.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet Duitse Waddeneiland Borkum is voor Nederlanders minder bekend dan de Nederlandse Waddeneilanden. Jammer want vanuit Eemshaven in de provincie Groningen is het eiland met de snelle veerboot in maar 25 minuten te bereiken. De badplaats Borkum is niet groot en alles ligt op loopafstand. Bijzonder op de Duitse Waddeneilanden zijn de grote overdekte strandstoelen die je op het strand kunt huren. Op Borkum hebben deze strandstoelen vrolijke kleuren. Meer info over Borkum en de veerdienst.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDe Meyer Werf is met de bouw van luxueuze cruiseschepen het paradepaardje van Papenburg. Elk jaar ervaren bijna 300.000 bezoekers uit de eerste hand hoe de moderne scheepsbouw werkt. In het bezoekerscentrum van de werf krijgt u een uitgebreid inkijkje in het werk van de Meyer Werf van vandaag en in de afgelopen jaren. Ook zijn er ook unieke tentoonstellingen te zien, voorlichtingsfilms en andere hoogtepunten. Zie Meyer Werf op 30 min. rijden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMet een omtrek van bijna 1 km is de waterskibaan van Heede een van de grootste van Europa. Een echt strand en een groot meer vind je er ook. De baan in Heede ligt dicht bij Nederland, bij Bourtange over de grens. Het is Ă©Ă©n van de langste kabelskibanen van Europa, met leuke obstakels. Prima geschikt voor het hele gezin en op maar 10 min. rijden van het park. Zie Blue Bay am Heeder See.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
In het hart van Emsland ligt een uniek vakantie- en avonturenparadijs. In het hart van het 200 hectare grote park, ligt het oude kasteel Schloss Dankern (1680) en het Dankern-Meer. In de afgelopen 25 jaar is hier midden in de natuur een veelzijdig park ontwikkeld voor families en kinderen. Met maar liefst 120 speeltoestellen, vrijetijd- en sportmogelijkheden midden in de natuur, biedt Schloss Dankern ontspanning voor het hele gezin op zo`n 30 min. rijden van het park.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Een spannend uitje voor voor vaders en zonen of moeders en dochters met pit! Een belevingspark met diverse parcours voor quads, buggy’s 4 x 4 Off Road rijden. Allerlei speed-waterattracties zijn er in voorbereiding. Voor kleinere kinderen is er ook genoeg te beleven op de indoor kermis. Zie www.funpark-meppen.de op zo`n drie kwartier rijden van het park.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingGeniet van de combinatie van tuinen, bloemen en scheepvaart. Landesgartenschau laat zich niet zo gemakkelijk vertalen in het Nederlands. Je zou het een Floriade kunnen noemen. In en om Papenburg worden talloze bloemen en tuinexposities zowel buiten als binnen georganiseerd. Er zijn evenementen en tentoonstellingen. Veel te beleven voor het hele gezin op maar 30 min. rijden van het park. Landesgartenschau.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingBezoek Ost-Friesland net over de Duitse grens. Stop in het pittoreske vissersdorpje Ditzum (een uurtje rijden) en koop een Aalbrötchen (gerookte paling) aan de haven. Een biertje in een van de gemütliche cafés is ook niet te versmaden. Of ga met de veerpont de Eems op. Ook het Bohrinsel (een dam die een kilometer de Emsmonding in voert niet vergeten, oerlandschap met honderden ganzen. Het vissersplaatsje Greetsiel ligt op een uur rijden van het park
  Druk artikel af Verstuur artikel