Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Expo Kerstvloed in Noordelijk Scheepvaartmuseum
Begin 9 December 2017 Zaterdag   10:00
Einde 11 Maart 2018 Zondag   17:00
Plaats Groningen
Omschrijving Al vanaf december vorig jaar wordt er op verschillende manieren aandacht geschonken aan de Kerstvloed uit 1717. De ‚Äėvergeten‚Äô stormvloed staat nu weer bij veel mensen op het vizier. E√©n van de hekkensluiters is het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

In zijn wintertentoonstelling ‚Äď van 9 december tot 11 maart 2018 ‚Äď presenteert het museum in een drieluik wat er voor, tijdens en ook na deze verwoestende vloed gebeurde. De waarschuwing van Van Seeratt, die door Stad en de Ommelanden in de wind werd geslagen, leidt de tentoonstelling in. Daarna komen de storm en haar gevolgen aan bod, dit aan de hand van originele ooggetuigenverslagen. Maar ook de periode erna blijft niet onbelicht. Hoe werden de dijken hersteld en de eerste waterschappen gevormd? Ontdek dus niet alleen wat er tijdens deze grote natuurramp precies is gebeurd, maar ook wat er daarna veranderd is om te zorgen dat het nooit meer gebeurt!

Meer informatie is te vinden op: noordelijkscheepvaartmuseum.nl.