Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Bruintje Beer Tocht 2018: Fiets mee voor een kind!
Begin 25 Maart 2018 Zondag   (Volledige dag)
Einde 25 Maart 2018 Zondag  
Plaats Westerwolde
Omschrijving Op zondag 25 maart 2018 zal voor de derde keer op rij de “Bruintje Beer Tocht” worden verreden. Een compleet nieuwe route van 90 kilometer voor de Toer Fietsclubs (de TFC) door het mooie Zuid Oost Groningse Landschap van “Westerwolde” met als goed doel “Fiets voor een kind”, waarbij het “kinderhotel” te Wedde een grote rol speelt. Hiermee hopen we de “Bruintje Beer Tocht” een nog groter Westerwolde gehalte te geven en zijn we blij dat zowel de gemeente Stadskanaal, Vlagtwedde als Bellingwedde dit ook van harte toejuichen.

Fiets mee voor een kind
Kinderhotel Burcht Wedde:
De Burcht stamt uit de 14e eeuw, het kasteeltje waar onder andere de Slag bij Heiligerlee werd voorbereid. In de 16e eeuw was ketterij heel gebruikelijk, zogenaamde heksen, aanhangers van allerhande geloven en overtuigingen werden er de dupe van. Met zijn rijke historie zal de Burcht van Wedde (waar u een rondleiding krijgt aangeboden) op zondag 25 maart 2018 dienst doen als verzorgingspost.

Tegenwoordig is de “de Burcht van Wedde” een bijzonder vakantieverblijf voor kinderen en jongeren tot 16 jaar. Een heus kinderhotel, waar kinderen die zelf niet op vakantie kunnen om welke reden dan ook een fijne vakantie kunnen beleven.

Inschrijven
Voor de Toer Fietsclubs (TFC)
Inschrijven voor de Toer Fietsclubs (TFC) van de 90 kilometer kan op de dag zelf vanaf 08.30 uur tot 09.30 uur in de Veenhorst. In vesting Bourtange zal voor de Toer Fietsclubs, met dank aan diverse sponsoren, koffie met appelgebak worden aangeboden.

Voor de recreanten
De recreanten voor de 55 kilometer kunnen vanaf 09.30 uur tot 11.30 uur inschrijven en voor hen zal er in de Burcht van Wedde, dankzij verschillende sponsoren voor alle deelnemers koffie en appelgebak worden aangeboden en zal er de mogelijkheid zijn tot bezichtiging van de Burcht waar gidsen aanwezig zijn die over de rijke geschiedenis van de Burcht en Nederland kunnen vertellen.

Ook komend jaar zal de prijs van inschrijving aantrekkelijk blijven, namelijk € 10,-- en kunnen alle deelnemers uiteraard wederom rekenen op een goede verzorging tijdens de tocht.