Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Slag om Bourtange
Begin 2 Juni 2018 Zaterdag   12:00
Einde 3 Juni 2018 Zondag   19:00
Plaats Bourtange
Omschrijving Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 wordt, in en rond de vesting Bourtange, weer het grootse schijngevecht, ‚ÄúDe Slag om Bourtange‚ÄĚ gehouden.

Wat is er te doen
Tromgeroffel, bulderende kanonnen, knetterende musketten, hoornblazers, piekeniers en kampvuren van historische legers…

De Slag om Bourtange is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar wordt de vesting geheel teruggebracht naar het tijdsbeeld van de 80-jarige oorlog. De prachtig gereconstrueerde vestingwerken zullen het decor zijn van een historisch spektakel van de eerste orde.

In het jaar 1640 hebben de Spaanse troepen de vesting ingenomen, maar de Hollanders hebben plannen om de vesting weer in handen te krijgen.

Of ze dit lukt, kunt u van dichtbij meemaken: een groot aantal soldaten uit vroeger eeuwen tracht de historie zo getrouw mogelijk na te spelen. Naast de spectaculaire veldslagen rond de vesting, kunt u ook het dagelijkse leven uit die tijd aanschouwen. Neem een kijkje in een authentiek kampement, bewonder de schouwspelen en schermutselingen of loop over een markt uit die vervlogen tijd.

Proef de sfeer van de 17e eeuw in de vesting Bourtange.

De organisatie is in handen van de Stichting Vesting Bourtange ( SVB) en het Exercitie Peloton.

Meer info
Openingstijden: Zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Interesse in een ander evenement? Beleef het Vesting Spectaculum . Op deze dagen gaat u terug in de tijd. Terug naar de tijd van bourgondische festijnen, de eerlijke, rauwe tijd van de Middeleeuwen tot de 18e eeuw, waar zelfs de verwachtingen van de ware levensgenieter overtroffen worden.