Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel WinterWelvaart Appingedam en Zoutkamp
Begin 8 December 2018 Zaterdag   (Volledige dag)
Einde 9 December 2018 Zondag  
Plaats Appingedam en Zoutkamp
Omschrijving Het jaarlijks evenement WinterWelVaart staat voor onvervalste, winterse gezelligheid. Zowel aan boord van de sfeervol verlichte historische schepen als op de kerstmarkt aan wal wordt tijdens dit evenement de maritieme geschiedenis weer tot leven gebracht. Geniet van een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma en warm je handen tussendoor aan een glaasje gl√ľhwein of warme chocolademelk. Deze winter komt WinterWelVaart niet alleen naar de Groningse hoofdstad, maar trekt het ook verder de provincie in.

Zoutkamp 8 & 9 december
De binnenhaven, de Reitdiepskade en het Visserijmuseum vormen het sfeervolle decor voor de derde editie van WinterWelVaart Zoutkamp. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 december 2018.

Er meren diverse schepen aan in de binnenhaven. Bijzonder is de komst van het voormalige betonningsvaartuig Lauwers. Zij ligt tijdens WinterWelVaart op haar 'vertrouwde' plekje voor het museum. Verder kan het publiek de reddingboot Gebroeders Luden bezichtigen en een kijkje nemen op het theaterschip De Verwondering. Een aantal Zoutkamper garnalenkotters maakt het plaatje compleet. Aan boord kunnen bezoekers genieten van een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma. Zo zijn er optredens van Onstuimig Schuim, Popkoor Hadewijn, De Poedies en Armstrong’s Patent. De Verhalen van Groningen zal lezingen verzorgen over de Kerstvloed van 1717.

De houten chalets geven de markt aan de Reitdiepskade een warme uitstraling. Het publiek kan hier terecht voor streekproducten, brocante, biologische wijnen en cookiepots (weckpotten gevuld met heerlijke koekjes). De demonstratie van oude ambachten vormt een leuke aanvulling. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo is er onder andere snert en gl√ľhwein verkrijgbaar. De kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en een schminkster zorgt voor vrolijke gezichten.

In het Visserijmuseum laat een modelbouwer van vissersschepen de fijne kneepjes van het vak zien en de garnalenpelsters tonen hun behendigheid en ontdoen de garnalen vliegensvlug van hun schaal. Verder kunnen bezoekers het werk van Zoutkamper amateurschilders bewonderen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een accordeonist en Smartlappenkoor Zoutkamp.

Appingedam 9 december
Markt, varend Erfgoed, schaatsen op een kunstijsbaan, veel muziek uit Groningen en omstreken op diverse locaties rondom de kerk en aan boord van de schepen, verhalen van Groningen, theaterpret, fotomobiel voor je leukste kerstfoto, kerstworkshop, knutselen en schminken aan boord van de Paap, eten en drinken. Kortom, veel gezelligheid. Tot 9 december in Appingedam!