Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Op zoek naar vallende sterren
Begin 14 December 2018 Vrijdag   20:00
Einde 14 December 2018 Vrijdag   22:00
Plaats Lauwersoog
Omschrijving Elke nacht zijn er vallende sterren. Maar een aantal keren per jaar veel meer dan normaal, de zogenaamde sterrenregens.

Maar wat zijn vallende sterren? De boswachter vertelt erover tijdens een korte wandeling. En als het onbewolkt is kun je onderweg, liggend op een veldbedje, de vallende sterren bekijken.

Nationaal Park Lauwersmeer heeft sinds oktober 2016 officieel het predicaat Dark Sky Park. Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ’s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven. Het Lauwersmeer is een van de laatste plekken in ons land waar het nog echt donker wordt, waardoor hier ’s nachts nog een heldere sterrenhemel te zien is. Op sommige dagen is hier zelfs het Noorderlicht te zien.

Praktisch:
Trek stevige schoenen aan en kleed je warm aan
Geschikt voor mindervaliden, je blijft nagenoeg op dezelfde plek
Honden niet toegestaan.

Ga mee op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en krijg alles te horen over dit mooie natuurverschijnsel. En als het onbewolkt is, bekijk je ze liggend vanaf een veldbedje. Een bijzondere avond voor het hele gezin.