Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel IFFR in Groningen
Begin 30 Januari 2019 Woensdag   (Volledige dag)
Einde 3 Februari 2019 Zondag  
Plaats Groningen
Omschrijving Filmliefhebbers doen er goed aan om nu al 30 januari tot en met 3 februari in hun agenda te noteren. Vijf dagen lang wordt er dan in het Groninger Forum een dwarsdoorsnede getoond van al het moois dat International Film Festival Rotterdam (IFFR) te bieden heeft.

Noordelijke filmadepten die zich de reis naar de Maasstad willen besparen, Randstedelijke filmliefhebbers die wel eens wat anders willen en andere bioscoopbezoekers die vanuit hun bioscoopstoel een trip willen maken naar verre streken, zijn allen van harte welkom op deze Groningse pocketeditie van IFFR.

Highlights uit het programma
Het festival wordt afgetrapt met de openingsfilm Het doet zo zeer, het openhartige portret van Heleen van Royen over haar dementerende moeder. Daarnaast kun je kijken naar het sensationele Moonlight, een drieluik over een homoseksuele man die opgroeit in de achterbuurten van Miami. Ook niet te missen zijn Jacky (met in de hoofdrol Nathalie Portman) en de zinderende Koreaanse erotische thriller The Handmaiden.

Verder zijn er hoge verwachtingen van Jim Jarmusch’ prachtige portret van dichter-buschauffeur Paterson, de veelgeprezen komische roadmovie The king of the Belgians, Gouden Leeuw-winnaar The woman who left en de zinderende boekverfilming Double play, ingeleid door Izaline Callister. Tevens is in Groningen bijna de complete Tiger Competitie te zien en ontbreekt uiteraard ook de jaarlijkse verrassingsfilm niet.

Beste Groninger Film Verkiezing
Tijdens het IFFR komt ook de Beste Groninger Film Verkiezing voorbij. In Groningen worden jaarlijks veel films van hoge kwaliteit geproduceerd en het Groninger Forum hangt daar graag een competitie aan. Filmmakers kunnen maximaal twee films insturen. Er worden prijzen uitgereikt in vier categorie√ęn.

Kijk voor het volledige programma op de website van het Groninger Forum.