Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Bloemenjaarmarkt
Begin 19 April 2019 Vrijdag   9:00
Einde 19 April 2019 Vrijdag   18:00
Plaats Grote Markt, Groningen
Omschrijving De binnenstad van Groningen wordt op Goede Vrijdag, dit jaar op 19 april, traditiegetrouw omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van het Noorden, De Bloemenjaarmarkt. Ook dit jaar is er een Bloemendepot, waar het winkelend publiek het pas gekochte groen in bewaring kan geven.

De Bloemenjaarmarkt ‚Äď Bloemetjesmarkt in de volksmond ‚Äď trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers. Verspreid over het stadscentrum zijn die dag ruim honderd kraampjes te vinden. Verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren: je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt, het A-Kerkhof.

Het bloemendepot staat dit jaar voor de ABN-AMRO op de Grote Markt. Tussen 09:00 en 18:00 uur kun je hier je bloemen en planten gratis stallen.