Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Oost Groninger Rijwiel driedaagse
Begin 21 Mei 2019 Dinsdag   9:30
Einde 23 Mei 2019 Donderdag   17:00
Plaats Wedde
Omschrijving Ook voor dit jaar staan er drie prachtige routes op het programma.

De natuur laat zich in het voorjaar van haar mooiste kant zien. Westerwolde heeft meerdere beschermde natuurgebieden waar vogels en wild zich thuis voelen. Het aangrenzende Oldambt met o.a. De Blauwe Stad is zeker niet minder mooi. Wie weet ziet u de kiekendief, de ijsvogel of een bosuil tijdens uw fietstocht.

Wat is er te doen
Het is zo prachtig fietsen in Westerwolde, Oldambt en omliggende gemeenten. De variatie in het landschap is groot. Lieflijke bosomronde landerijen, open vergezichten met daarboven fraaie wolkenpartijen, door wijken en kanalen doorgraven veengebieden, je vindt het allemaal in het door velen nog niet ontdekte oostelijk Groningen. Laat u verrassen door mee te fietsen!

De routes gaan dit jaar zowel in noordelijke als zuidelijke richting om zo veel mogelijk te laten zien van Westerwolde en ook het Oldambt Ze zijn ongeveer 40 kilometer lang. Halverwege is een stempelpost in een horecagelegenheid, waar deelnemers kunnen uitrusten en de inwendige mens weer energie kan opdoen.

Omdat er vooral door veld en bos wordt gefietst en minder door bebouwing, wordt geadviseerd om voldoende eten en drinken voor onderweg mee te nemen.

Start en finish zijn bij de camping op de Wedderbergen bij Wedde.

Offici√ęle start is 09.30 uur, maar later mag ook, tot 11 uur.

Inschrijving kan ter plaatse, maar ook vooraf, zie hiervoor de website http://rijwieldriedaagse.realsite.nl/

U kunt ook nog een aardige prijs winnen door het meedoen aan de puzzel, die elke dag wordt uitgeschreven. Onderweg zijn de vragen geplaatst.

Geen tijd om drie dagen te fietsen, één of twee dagen kan uiteraard ook.
Er is altijd een reparatieteam onderweg om mogelijke pech te verhelpen. De EHBO is paraat en op gevaarlijke kruispunten staan verkeersregelaars. De fietsen kunnen 's nachts gestald worden in een overdekte stalling met aansluiting voor elektrische fietsen