Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Montmartre Festival
Begin 13 Juli 2019 Zaterdag   11:00
Einde 13 Juli 2019 Zaterdag   17:00
Plaats Sellingen
Omschrijving Tip voor kunstliefhebbers
Een schilder- en kunstfestival in Franse sferen. Dat is festival Montmartre in Sellingen. Kom op 8 juli naar Sellingen en geniet van (amateur)kunst zoals driedimensionale-, schilder-, podiumkunst en straattheater. Er worden verschillende demonstraties en voorstellingen gegeven. Heeft u een kunststuk gezien dat u bevalt? Wellicht kunt u het bemachtigen op de markt of op de veiling!

Wat is er te doen
Op 13 juli 2019. : het schildersfestival Montmartre in Sellingen. Van 11.00 tot 17.00 uur treft u Sellingen aan in Franse sferen met ca. 100 kunstenaars die actief bezig zijn met het maken van hun werk. Prachtige schilderijen, beelden, glaswerk, handgemaakte sierraden, enz.

Op het Place du Terte, een sfeervol pleintje, zijn ervaren portretschilders en tekenaars aanwezig om grote en kleine bezoekers op papier te vereeuwigen.

Gedurende de gehele dag wordt u vermaakt door straattheater, muzikanten en goochelaars. Voor de kleintjes onder ons is er een workshop onder leiding van leerkrachten van de O.B.S. Op d’Esch. Dit jaar is als onderwerp gekozen voor Aboriginal Art. Wilt u van uzelf, vriend of vriendin, kinderen en/of kleinkinderen een portret laten maken, dan hebt u hier de mogelijkheid toe bij de portretschilders.

Op de verschillende terrassen op de brink en op het terrein rondom de 14e eeuwse Gotische kerk, onder het genot van heerlijke hapjes en een glaasje wijn geniet u van live muziek.

In de oude kerk treedt het koor Link op met een passend luchtig repertoire en Tekke en Lucia brengen fraaie klassiekers ten gehore. Op het terrein hoort u verder accordeonmuziek en nostalgische bluesklanken.

Gratis parkeren en entree.