Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Boeskoolmarkt
Begin 28 September 2019 Zaterdag   (Volledige dag)
Einde 28 September 2019 Zaterdag  
Plaats Ter Apel
Omschrijving Gezellig lekker rondstruinen over de grote jaarmarkt in het centrum van Ter Apel. Dat is dit jaar ook weer mogelijk op zaterdag 28 september.

De jaarmarkt vindt plaats in het centrum van het dorp waar zo'n 120 marktkooplui en attracties worden opgezet voor het vermaak van het winkelend publiek. Een kermis, demonstraties en live muziek zorgen de hele dag voor veel sfeer en gezelligheid in Ter Apel.

Het goede doel
Een traditioneel onderdeel tijdens elke boeskoolmarkt is dat de opbrengst van de verkoop van boeskolen naar een goed doel toekomt. Dit is een traditie die al sinds 1990 wordt gehandhaafd. De goede doelen zijn lokale verenigingen of instanties met een sportief, sociaal of cultureel karakter en doelstelling. Vorig jaar was paardensportvereniging "De Kloosterruiters" het goede doel. Voor 2019 wordt het goede doel nog als verrassing geheim gehouden.

Heerlijk eten in Ter Apel?
Van heerlijk slenteren over de markt krijg je vaak trek. Natuurlijk zijn er genoeg lekker kraampjes te vinden op de markt, maar een goede maaltijd na een dag lopen is geen overbodige luxe. Een goede aanrader is om te genieten van een heerlijk diner in Hotel Boschhuis bij het Klooster van Ter Apel. Of boek er meteen een overnachting bij!