Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer
(1) 2 3 4 5 »
Originele afbeelding
Originele afbeelding
Leuk uitje Dinopark Tenaxx in Wedde! Met o.a. haaientanden zeven, dino uithakken, grootste dinotekening maken en marshmallows roosteren.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingBioscoop Smoky ligt aan het Menistenplein 9 in Stadskanaal. Voor een gezellig avondje uit, geschikt voor jong en oud door een brede programmering.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingBezoek de historische stad Bourtange, vestingstad uit de Middeleeuwen. Dicht in de buurt van de Duitse grens, in het mooie Westerwolde (Zuidoost Groningen) en op maar 10 minuten afstand van het park. Een uniek historisch kasteel dat zijn weerga niet kent. Het verleden en de toekomst gaan uitstekend samen in dit gezellige vestingstadje. In 1580 gaf Willem van Oranje het bevel om een ‚Äč‚Äčfort te bouwen op de zandrug in het Bourtanger moeras, op de grens van het moderne Duitsland.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingGroningen is echt een prachtig natuurgebied om doorheen te rijden. Heerlijk de omgeving verkennen en mooie toertochten met de cabrio maken. Het dak van uw cabrio kan eraf en dan één zijn met de natuur. Via veel binnendoorweggetjes met het liefst zo min mogelijk verkeer op de weg. Af en toe even uitstappen en genieten van mooie bezienswaardigheden, leuke uitspanningen, restaurants of van een heerlijke lunch op een mooi terras. Groningen en met name de streek Westerwolde is opvallend bosrijk. Proef en voel Groningen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingLees het reisverhaal over Westerwolde in de bijlage van De Telegraaf en maak zelf dit leuke uitstapje.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingBreak Out Grunopark is gevestigd aan het Grunopark in Harkstede (10 minuten van Groningen) en biedt buiten waterski√ęn en wakeboarden nog veel meer activiteiten en heeft de leukste idee√ęn voor een sportief uitje in de buitenlucht. O.a. escape rooms, klimpark, paintball etc.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn sportcentrum Kardinge vind je de hoogste klimtoren van Europa. De Excalibur - zoals de toren heet - is maar liefst 37 meter hoog. Hij is zo ontworpen dat zowel beginnende als ervaren klimmers er hun hart kunnen ophalen. Als je weinig ervaring heb, is het beter om de bolle kant te beklimmen, maar als je van extremen houdt, moet je vooral de holle kant proberen. Het is mogelijk om bovenop de toren te overnachten.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen unieke beleving: met een snelle Rescue Boat langs de zandplaten, via het Wad naar de Noordzee varen. Een snelle en spectaculaire belevenis! Na een uitgebreide instructie en het aantrekken van een reddingvest, vertrekken we voor een snel en zout avontuur. U beleeft hoe het is om met een snelle Rescue Boat door de golven te klieven; voel de G-krachten en proef het zout!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
In DoeZoo in Leens wordt de natuur een spannende belevenis. Dat komt doordat je dieren, bloemen en planten niet alleen kunt bekijken, maar ook kunt horen, voelen, ruiken en proeven. Een slang om je nek… Een stinkdier aaien… En natuurlijk een kikker kussen!. DoeZoo staat bekend om zijn insecten. Maar er is nog veel meer! neusberen, eekhoorns, uilen, aapjes, planten, een kinderboerderij, en kriebelbeestjes! Bekijk snel de website.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet Visserijmuseum geeft een beeld van de geschiedenis en ontwikkeling van de Zoutkamer visserij. Op de binnenplaats van het museum vindt u een origineel herbouwd vissershuisje uit de vorige eeuw. Het museum verzorgt op aanvraag rondleidingen voor groepen. De museumschepen ZK4 Albatros en ZK31 Neptunus worden ingezet voor vaartochten over het Reitdiep en het Lauwersmeer. De 'visbakkers' en 'garnalenpelsters' geven op aanvraag demonstraties, al dan niet op locatie. In overleg is veel mogelijk!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen kleine maar overzichtelijke tentoonstelling over de geschiedenis van de Vesting Nieuweschans en haar directe omgeving. Middelpunt van de expositie is een grote maquette waarop de vesting van circa 1825 is nagebouwd.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet Groninger Museum is gratis toegankelijk voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Ook studenten die in Groningen studeren, mogen gratis naar binnen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Voor liefhebbers van spannende avonturen in de buitenlucht dé activiteitenlocatie op de grens van Groningen en Drenthe. Voor onvergetelijke, originele uitjes en bijzondere evenementen, van outdoor lasergamen tot tokkelen en van boogschieten tot survivallen. Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod en de vele mogelijkheden. Adventure Park Pagedal is een onderdeel van evenementen- en activiteitenlocatie Pagedal en te vinden in Stadskanaal. Bekijk de website.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingTussen Groningen, Haren en Eelde ligt het Paterswoldsemeer, op de grens tussen de provincies Drenthe en Groningen. Het vormt samen met het Hoornsemeer het Drents-Gronings merengebied, van 270 hectare groot. Het Paterswoldsemeer is ontstaan door afgraving van het veen in de 16e en 17e eeuw. Vandaag de dag is het meer zeer geliefd bij recreanten. Het is goed bereikbaar vanuit de stad Groningen. Op het Paterswoldsemeer wordt veel gezeild en zijn er eilandjes waar je (gratis) kunt overnachten. Het Hoornsemeer en de Hoornse Plas zijn geliefd bij zwemmers en zonnebaders. Het lijkt op Eernewoude maar is nog niet echt bekend bij toeristen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn vroegere tijden stroomde zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs en een fantastisch natuurgebied. Natuur in het gebied rond Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park. Het Nationaal Park Lauwersmeer is op veel manieren te verkennen, te voet, op de fiets, per boot of kano. Hier bent u bij de natuur op bezoek, rust, ruimte, prachtige luchten en bijzondere dieren, laat u verrassen door dit schitterende oord. Kijk voor meer informatie op Lauwersmeer Groningen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

(1) 2 3 4 5 »