Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer
(1) 2 3 »
Originele afbeeldingWil je vermaak en vertier, loop dan het attractiepark in Slagharen binnen voor een gezellige dag met het hele gezin in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn het Drentse dorp Exloo ligt Kabouterland, een dierentuin vol avonturen. Binnen het park zijn diverse speeltuinen. Maak een spannende tocht door de trollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren, naar de raadselachtige kasteelru√Įne.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte op ongeveer een half uurtje rijden van Vlagtwedde. In dit nieuwe park kun je met het hele gezin of met je vrienden volop plezier beleven. De topattractie is een spectaculaire waterschans en zorgt ook bij de echte waaghalzen voor een adrenalinekick. Het waterpark is een parcours waarop je kunt glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd kan worden vanaf de blob (groot opblaaskussen).
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingNederland heeft er een nieuwe historische route bij. De Drentse provinciale weg N34, die loopt van Zuidlaren tot Coevorden, wordt op 9 juli officieel omgedoopt tot Hunebed Highway N34. Er staan zo`n 47 hunebedden aan de N34.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Het Drents Museum heeft alles in zich voor een leuk en interessant dagje uit, voor jong én oud. Je vindt er grote (inter)nationale tentoonstellingen en vaste presentaties op het gebied van archeologie, hedendaags realisme en kunst 1885-1935. In het Grootste Poppenhuis van Nederland maak je kennis met het Drenthe van de 18e eeuw. Vanaf 14 april 2017 kunnen kinderen tot 12 jaar zich uitleven in het vernieuwde Kindermuseum, waar ze alles leren over energie. Een bezoek aan het gezellige Grandcafé Krul en de Museumshop maken het dagje compleet. In schoolvakanties ook op maandag geopend!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingKunst is leuk. En kunst hebben ze in Museums Vledder in Vledder volop: schilderijen, grafiek, glas. Je kunt er stilletjes van genieten maar ook om lachen tijdens de gratis rondleidingen langs de valse kunst. Diverse trucs van vervalsers komen aan bod. Hoe zorg je ervoor dat jij niet opgelicht wordt? Maar er is ook echte kunst: prachtige glaskunst, Drentse kunst, een beeldentuin en driemaal per jaar een nieuwe tentoonstelling.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Of op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf en maakt u kennis met de geschiedenis van bajesdorp Veenhuizen. Neem een kijkje in gevangenis de Rode Pannen of maak een rondrit in een Boevenbus. Voor kinderen zijn er twee speurtochten: de Lange Leo route en de spannende 'Vloek van Veenhuizen'. Bezoek ook het Staatshotel: een interactieve tentoonstelling over gedetineerden en detentie. Voor openingstijden en tarieven, zie website.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Het Museum bevindt zich in de originele smederij en werkplaats van Firma J.B. Drenthe Valthermond. Fraai gerestaureerde veenkoloniale landbouwmachines: zelfgemaakte ploegen, een mooie collectie McCormick-Deering, International Harvester, Farmall (IHC) tractoren, combines, zelfbinders en stationaire motoren. Oude huishoudelijke voorwerpen. Thema`s: Firma Drenthe, Marshallplan Museum, Valthermond in het veen, Leven naast de boerderij. Historie smederij, Boer en land, Graan- en aardappeloogst. Ook voor groepen. Juni Show, oktober-kindermaand. Evenementen en openingstijden zie website.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen authentieke boerderij stammend uit de 17e eeuw en ingericht als de boerderij van een welvarende boer uit 1900. In het voorhuis de daagse keuken, de kelder met weckpotten en de prachtige pronkkamer. In het achterhuis: gereedschappen, koetsen en ook de karnmolen. Op de expositiezolder zijn elk jaar wisselende tentoonstellingen. Tijdens de rondleiding komt u alles te weten over wonen en werken van de welgestelde boer en over de spreekwoorden en gezegden die hun oorsprong op de boerderij hebben.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Van tekening tot drukwerk. Het Drukkerijmuseum vertelt verhalen over de eerste tekens van de oermens, de ontwikkeling van ons schrift, tot aan ons huidige alfabet. De uitvinding van de boekdrukkunst had grote invloed op onze communicatie. Het Drukkerijmuseum beschikt over een zeer uitgebreide collectie werkende zet- en drukmachines. Getoond wordt: hand- en machinezetten, hoogdruk, steendruk en zeefdruk. Voor de allerkleinsten is er een kinderdrukkerij. Ook beschikt het museum over een goed geoutilleerde handboekbinderij.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Bij De Drentse Koe in Ruinerwold beleven kinderen het echte boerengevoel en naast een fantastisch buitenterrein met traptrekkers en skelters proef je écht ijs, gemaakt van verse melk. Speel een potje boerenbiljart of verdwaal in de doolhof. Ook in de winter geopend!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn het Studiecentrum en Rariteitenkabinet Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht is de collectie ondergebracht die Jans Brands (1932-nu) sinds zijn kindertijd heeft verzameld. Laat u verrassen door vreemde en unieke voorwerpen of de kostbare geschriften uit de collecties van Jans Brands. Penningen, munten, kaarten, sieraden, dia's uit de veenkoloni√ęn, kalenders, curiosa, archeologica, kleding, serviesgoed en glaswerk, te veel om op te noemen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Dichtbij het altijd gezellige dorpje Annen in Drenthe ligt Breeland Recreatie. Specialist in groepsuitjes, familiedagen, teambuilding en schoolreisjes met vele outdoor activiteiten voor jong en oud op eigen terrein en in de naaste omgeving. En spelprogramma’s in het paviljoen. Dit alles in combinatie met heerlijk eten en drinken.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingBezoek het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nieuw-Amsterdam waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt. Via het restaurant De Gasterie bereikt u de bovenverdiepingen met o.a. slaap- en werkkamer van Vincent. Op zolder zijn er diverse oude huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit die tijd te vinden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingZuidoost-Drenthe ligt aan de voet van de Hondsrug Unesco Global Geopark dat zich uitstrekt van de Duitse grens tot hartje Groningen. Daarmee is het een heerlijke uitvalsbasis voor gevarieerde uitstapjes. Om de hoek ligt het internationaal erkende natuurgebied Bargerveen en attracties als het Veenpark, het Smalspoormuseum, het Van Gogh Huis, Rariteitenkabinet Collectie Brands en meer.
  Druk artikel af Verstuur artikel

(1) 2 3 »