Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer
(1) 2 »
Originele afbeeldingHet Klimahaus Bremerhaven 8° Oost is een unieke wereld van kennis en ervaring op het gebied van klimaat, klimaatverandering en weer. Langs de 8e lengtegraad ga je op wereldtournee en ervaar je de klimaatzones van de aarde uit eerste hand op een opwindende en indrukwekkende manier.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingZie, voel en ruik de wereld van Mercedes-Benz tijdens dit zeer interessante fabrieksuitje in de moderne Mercedesfabriek in Bremen op 1,5 uur rijden van het park.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Het MachMitMuseum miraculum in Aurich is een museum voor kinderen dat ieder jaar niet alleen maar een nieuwe tentoonstelling presenteert, maar die ook in scène zet. Kinderen kunnen met héél veel plezier samen op ontdekkingsreis gaan, experimenteren, zelf aanpakken en eigen ervaringen opdoen. Zintuigen worden geprikkeld en nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd. De tentoonstellingen wekken verbazing en stimuleren het handelen en spelen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet Ems Moormuseum in Geeste oefent een sterke aantrekking uit in het Internationale natuurpark Bourtanger Moor-Bargerveen. Het museum laat aan de hand van aanschouwelijke objecten het ontstaan, karakter en economische gebruik van dit unieke natuurlandschap zien. Het Moormuseum beschikt over twee moderne tentoonstellingshallen, een café en een buitenterrein van 30 hectare met een hoogveenvlakte die te voet of met behulp van een smalspoortrein bezichtigd kan worden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDe permanente tentoonstelling van het Emsland Archäologie Museum concentreert zich rond de belangrijkste inzichten van de archeologie van het Eemsland: van de huizenbouw uit de jonge steentijd via bijzettingsrituelen en typische gebruiken van de bronstijd en de nederzettingen van de Germanen uit de Romeinse keizertijd. Originele voorwerpen, reconstructies en modellen laten een levendig beeld van vervlogen tijden ontstaan. Bijzondere tentoonstellingen en evenementen over verschillende onderwerpen completeren het aanbod.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn Emsland zijn maar liefst 180 Schutterijen verdeeld over 60 gemeenten die allemaal een keer een Schuttersfeest organiseren. Meestal duurt zo’n feest 3 dagen. In Emsland, direct over de grens is vanaf eind April altijd wel ergens een schuttersfeest.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingRondvluchten boven Duits/Nederlands gebied maar ook zelf leren vliegen in een ultralicht vliegtuigje. Ook individueel te boeken. Zie Flugschule Nordwest Flug.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Ervaar de technische revolutie in dit museum in Ost-Friesland tussen 1850 -1950. U ziet hier machines en apparaten van honderd jaar oud. De permanente expositie toont de indrukwekkende transformatie van de door spierkracht aangedreven landbouw tot volautomatische landbouw.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMet de wind in de haren en zand tussen de tenen - aan de speciale hondenstranden in Duitsland beleeft niet alleen u maar zeker ook uw viervoeter een pure vakantie-ervaring!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEmden, Leer en Papenburg zijn in de Noord-Duitse grensregio, het zogeheten Ost-Friesland de belangrijkste winkelsteden en leuk om te bezoeken op ongeveer een half uur rijden vanaf Emslandermeer. De winkels in Emden zijn geconcentreerd in het moderne centrum rond het plein bij de haven. De winkels in Leer liggen in het voetgangersgebied en in het historische centrum zijn veel kleine winkels gevestigd.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn het FOC Ochtrup op iets meer dan een uur rijden van Vlagtwedde, wordt shoppen een bijzondere belevenis met een Münsterlands tintje. In het FOC met z’n schilderachtige openluchtpromenade vindt u, in een stadse ambiance, meer dan 100 verschillende merken voor fantastische prijzen. U shopt midden tussen historisch aandoende huisjes en beschermde gebouwen. De namen van de verschillende straatjes en de zes grote pleinen verwijzen naar de directe omgeving van Ochtrup. In het overdekte gedeelte van het centrum kunt u eindeloos lang winkelen zonder dat het weer roet in het eten gooit.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet Duitse Waddeneiland Borkum is voor Nederlanders minder bekend dan de Nederlandse Waddeneilanden. Jammer want vanuit Eemshaven in de provincie Groningen is het eiland met de snelle veerboot in maar 25 minuten te bereiken. De badplaats Borkum is niet groot en alles ligt op loopafstand. Bijzonder op de Duitse Waddeneilanden zijn de grote overdekte strandstoelen die je op het strand kunt huren. Op Borkum hebben deze strandstoelen vrolijke kleuren. Meer info over Borkum en de veerdienst.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDe Meyer Werf is met de bouw van luxueuze cruiseschepen het paradepaardje van Papenburg. Elk jaar ervaren bijna 300.000 bezoekers uit de eerste hand hoe de moderne scheepsbouw werkt. In het bezoekerscentrum van de werf krijgt u een uitgebreid inkijkje in het werk van de Meyer Werf van vandaag en in de afgelopen jaren. Ook zijn er ook unieke tentoonstellingen te zien, voorlichtingsfilms en andere hoogtepunten. Zie Meyer Werf op 30 min. rijden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMet een omtrek van bijna 1 km is de waterskibaan van Heede een van de grootste van Europa. Een echt strand en een groot meer vind je er ook. De baan in Heede ligt dicht bij Nederland, bij Bourtange over de grens. Het is Ă©Ă©n van de langste kabelskibanen van Europa, met leuke obstakels. Prima geschikt voor het hele gezin en op maar 10 min. rijden van het park. Zie Blue Bay am Heeder See.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
In het hart van Emsland ligt een uniek vakantie- en avonturenparadijs. In het hart van het 200 hectare grote park, ligt het oude kasteel Schloss Dankern (1680) en het Dankern-Meer. In de afgelopen 25 jaar is hier midden in de natuur een veelzijdig park ontwikkeld voor families en kinderen. Met maar liefst 120 speeltoestellen, vrijetijd- en sportmogelijkheden midden in de natuur, biedt Schloss Dankern ontspanning voor het hele gezin op zo`n 30 min. rijden van het park.
  Druk artikel af Verstuur artikel

(1) 2 »