Skip to main content
Beleef méér op Emslandermeer! Vlagtwedde - Zuidoost Groningen
Bungalow advies op maat
038-3856300 | | | | |

Emsland-route

Emsland-route - Op pad tussen natuur en techniek

Beleef het Emsland in al zijn facetten. De Emsland-Route combineert de weidsheid van de natuur met interessante inzichten in de geschiedenis – van de steentijd tot heden. De eerste helft van de rondroute tussen Rheine en Papenburg volgt de rivier de Ems. In Meppen vindt u architectonische getuigenissen uit verschillende tijdperken, de schippersstad Haren herinnert met museumschepen aan haar verleden. De grootste veengebieden van Duitsland, eertijds onherbergzame streken, zijn nu beschermde natuur- en recreatiegebieden.

Het tweede deel van de route leidt u door bos- en heidegebieden met hunebedden uit de steentijd. Bent u geïnteresseerd in techniek? Dan zijn de museumtrein, oude windmolens en de Meyer Werf in Papenburg echte aanraders.

Karakter

De route volgt de loop van de Ems en leidt door veengebieden en bossen. Na de bosrijke moreneheuvel Hümmling volgen weilanden en boerderijen in het zuidelijke Emsland. Merendeels verharde wegen zonder grote hoogteverschillen.

Landschap

In het westelijk deel van de rondroute fietst u door oevergebieden, in het zuidwesten door een vlak veenlandschap. Het zacht glooiende noordoostelijk deel bestaat uit dichte bossen en het zuidelijk deel loopt door agrarisch cultuurland.

Lengte

300 km
rondtocht
Osnabrück 45 km | Oldenburg 66 km

Info over het traject

voornamelijk vlak terrein, goed berijdbaar met kinderen, overwegend geschikt voor aanhangers.

Contactgegevens

Bungalowpark Emslandermeer
Emsland Verhuur vof
Laan van Westerwolde 8
9541 ZA Vlagtwedde
Tel. (038) 38 56 300
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactformulier

Copyright: Recreamax B.V. 2024