Skip to main content
Beleef méér op Emslandermeer! Vlagtwedde - Zuidoost Groningen
Bungalow advies op maat
038-3856300 | | | | |

Fietsroutes

Fietsroutes
Westerwolde

Westerwolde

Een gemoedelijke fietstocht door verrassende landschappen met oude bossen, prachtige beekdalen en schitterende natuurgebieden. Je fietst onder andere in het beekdallandschap van Het Dal van de Ruiten A met prachtige meanderende beken, bloemrijke weilanden en oerbossen. Ook voert de route je door het beboste landschap van het natuur- en recreatiegebied De Wedderbergen en door het weidse hoogveenlandschap van de Groninger Veenkoloniën.

Voor een compleet overzicht fietsroutes Groningen verwijzen wij u graag naar de site van de ANWB

Fietsroutes ANWB
Rondje Lauwersmeer

Rondje Lauwersmeer

Voor de doorgewinterde fietser is het Rondje Lauwersmeer een aanrader. Deze route van circa 45 kilometer rond het Lauwersmeer brengt u op de mooiste plekjes van het Nationaal Park. Met deze route langs het water zien fietsers alle kanten van het unieke natuurgebied, zowel in Groningen als in Friesland.

Terrassen in en rondom Onstwedde

Onstwedde is een esdorp gelegen aan de Mussel Aa met een uitgebreid winkelbestand. Neem eens een kijkje bij de diverse terrassen om uit te blazen of iets te eten of te drinken.

Fietsroute Kunstkring De Ploeg

Fietsroute Kunstkring De Ploeg

Met een op initiatief van Het Verhaal van Groningen ontwikkelde fietsroute trekken fietsers het Reitdiepdal in en ontdekken zij de inspiratiebronnen van Groninger kunstkring De Ploeg. Het Reitdiepdal behoort tot de oudste landschappen van Nederland. Op veel punten op de route komen de schilderijen nog altijd zichtbaar tot leven. De route van 38 kilometer start en eindigt bij het Groninger Museum, waar altijd werk van De Ploeg wordt geëxposeerd.

De deelnemers werden daarom in het museum ontvangen voor een korte inleiding. Daarna werden de fietsen erbij gepakt om de route onder leiding van een gids te fietsen. De fietsroute is gratis verkrijgbaar via de smartphone-app Groningen Routes. Een papieren versie is te koop in het VVV-kantoor van Groningen.

Langste mountainbikeroute van Nederland

Langste mountainbikeroute van Nederland

Het mountainbikenetwerk in Westerwolde is geopend voor gebruik. Dit netwerk beschikt over meer dan 200 kilometer aan mountainbikeroutes door het Westerwoldse landschap vanuit de startplaatsen Vlagtwedde, Sellingen, Musselkanaal en Ter Apel. Zie ook Westerwolde Groningen.

Kinderfietsroutes

Kinderfietsroutes

Fietsen vinden kinderen hartstikke leuk, als er onderweg maar wat te ontdekken en beleven valt! In Westerwolde zijn drie leuke, avontuurlijke en leerzame kinderfietsroutes uitgezet. Elke fietsroute is ca. 12 km lang en heeft een eigen thema. Zie meer informatie over de kinderfietsroutes.

Emsland-route - Op pad tussen natuur en techniek

Emsland-route - Op pad tussen natuur en techniek

Beleef het Emsland in al zijn facetten. De Emsland-Route combineert de weidsheid van de natuur met interessante inzichten in de geschiedenis – van de steentijd tot heden. De eerste helft van de rondroute tussen Rheine en Papenburg volgt de rivier de Ems.

In Meppen vindt u architectonische getuigenissen uit verschillende tijdperken, de schippersstad Haren herinnert met museumschepen aan haar verleden. De grootste veengebieden van Duitsland, eertijds onherbergzame streken, zijn nu beschermde natuur- en recreatiegebieden.

Westerwoldse AA fietsroute

Westerwoldse AA fietsroute

Bij fietsen in Groningen denkt u wellicht aan 'tegen de wind in fietsen langs uitgestrekte akkers'. Maar Westerwolde is anders. Hier geen rechte lijnen, maar kronkelwegen, hier geen verre einders, maar intieme stukjes hei, bos of akkerland. Kronkelende beekjes en voorzichtige glooiingen in het land afgewisseld met historische panden en gezellige dorpen. Kom naar Westerwolde en ontdek het zelf! Bekijk de Westerwoldse AA fietsroute.

Stroomdalroute Zuid-Groningen

Stroomdalroute Zuid-Groningen

De stroomdalen van de riviertjes Mussel Aa en Ruiten Aa staan centraal in deze route van 37 km. De overgang van de landschappen van Westerwolde naar die van de Veenkoloniën kunt u in deze route prachtig ervaren. Bekijk de Stroomdalroute.

De onbegaanbare moerassen van vroeger zijn vervangen door landbouwgrond, kanalen en lintdorpen. Het ogenschijnlijk zo lege landschap is rijk aan fantastische verhalen over de mens die het land en water naar eigen hand zette.

Fietsroute door Duitsland

Fietsroute door Duitsland

De fietscommissie van Tourist Info Westerwolde, afdeling Sellingen heeft over de grens in het Emsland een route uitgezet van 83 kilometer lang, in te korten tot 34 of 43 kilometer en uit te breiden met 23 en/of 22 kilometer. Er kan dus in totaal 128 kilometer gefietst worden. De route is verlevendigd met routekaarten, foto’s en wetenswaardigheden over de geschiedenis, het landschap en een aantal bezienswaardigheden. De naam “Emsländer Gedächtnis” verwijst naar de vijftien redelijk onbekende oorlogskampen. De route voert langs de monumenten in Sustrum Moor en Oberlangen.

Kleurfietsroutes

Kleurfietsroutes

Meerdere fietsroutes voeren u langs het museum stoomgemaal. Blauwe Lint en de Internationale Dollardroute zijn twee routes van het zogenaamde kleurfietsen die u langs het stoomgemaal voeren. Fietsen langs de Ems en de Dollard. Grensoverschrijdend tussen Duitsland en Nederland. Een landschap bepaald door oneindige polders en water. Het Noordzeeklimaat zorgt voor een stevig briesje.

Vestingroute

Vestingroute

Deze route van 49 km voert u door het afwisselende landschap van Westerwolde en naar de vesting Bourtange. Natuur en historie staan centraal. De route begint bij de kerk in Onstwedde. Zie Vestingroute.

Contactgegevens

Bungalowpark Emslandermeer
Emsland Verhuur vof
Laan van Westerwolde 8
9541 ZA Vlagtwedde
Tel. (038) 38 56 300
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactformulier

Copyright: Recreamax B.V. 2024