Skip to main content
Beleef méér op Emslandermeer! Vlagtwedde - Zuidoost Groningen
Bungalow advies op maat
038-3856300 | | | | |

Fietsroute door Duitsland

Fietsroute door Duitsland

De fietscommissie van Tourist Info Westerwolde, afdeling Sellingen heeft over de grens in het Emsland een route uitgezet van 83 kilometer lang, in te korten tot 34 of 43 kilometer en uit te breiden met 23 en/of 22 kilometer. Er kan dus in totaal 128 kilometer gefietst worden. De route is verlevendigd met routekaarten, foto’s en wetenswaardigheden over de geschiedenis, het landschap en een aantal bezienswaardigheden. De naam “Emsländer Gedächtnis” verwijst naar de vijftien redelijk onbekende oorlogskampen. De route voert langs de monumenten in Sustrum Moor en Oberlangen.

De recente geschiedenis van de magneetspoorbaan in Lathen komt ook ter sprake en geïnteresseerden kunnen informatie krijgen over de techniek. Het spreekt vanzelf dat er gebruik wordt gemaakt van de vele fietspaden langs de rivier de Ems.

De start is in Nederland bij het kantoor van de Tourist Info aan de Dennenweg in Sellingen, maar het grootste deel van de route gaat door Duitsland. Er wordt gebruik gemaakt van twee groene grensovergangen, heen bij Wessingtange (Sellingen) en terug bij Hanetange (Ter Apel).

Als men de Emsländer Gedächtnisroute fietst, krijgt men de gelegenheid om het gebied over de grens te verkennen. Het is een rustige streek. Desondanks is er voldoende horeca, soms gerund door Nederlanders. Bovendien zijn er voldoende overnachtingsmogelijkheden. De (e-mail)adressen van de Tourist Information van Lathen en Dörpen staan in de gids vermeld. Voorlopig is deze fietsgids alleen op het kantoor in Sellingen te koop voor € 2,50. Daarnaast zijn er ook vele andere fietsroutes en wandelingen verkrijgbaar, o.a. de drie routes die de fiets- en wandelcommissie vorig jaar heeft gemaakt: de Fietsroute Westerwolde naar de Wedderbergen, de Natuurterreinfietsroute en Strunen door het dal van de Ruiten Aa, een wandeling van 23 kilometer af te korten tot 11, 12 en 7 kilometer. Meer fietsroutes op Sellingen online.

Contactgegevens

Bungalowpark Emslandermeer
Emsland Verhuur vof
Laan van Westerwolde 8
9541 ZA Vlagtwedde
Tel. (038) 38 56 300
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactformulier

Copyright: Recreamax B.V. 2024