Beleef méér op Emslandermeer! Vlagtwedde - Zuidoost Groningen
Bungalow advies op maat 038-3856300 | |

Wandelroutes

Wandelroutes
Honden

Honden

In de bossen van Sellingen, Jipsingboertange, Sellingerbeetse en Breetuinen mogen op veel plekken de honden los. In de meer kwetsbare natuurgebieden rondom de Ruiten Aa zoals de ‘Holle Beetse Vennekampen’ moeten honden altijd aan de lijn. In gebieden waar schapen en runderen grazen zoals in Ter Borg en Breedwisch mogen geen honden komen.

Westerwoldepad

Westerwoldepad

Heerlijk in alle jaargetijden erop uit! Het Westerwoldepad loopt van Ter Apel tot Wedderbergen v.v. en zorgt voor 80 km wandelplezier. Bekijk de hele route. Gasterij en informatiecentrum De Noordmee is hét startpunt voor je bezoek aan natuurgebied Westerwolde. Je vindt er informatie over wandelroutes en een kaart van het hele gebied.

Ruiten AA route

Ruiten AA route

In het zuidoosten van de provincie Groningen ligt het afwisselende landschap van Westerwolde. Een netwerk van riviertjes voerde water uit het moe­ras af naar zee. De belangrijkste waren de Mussel Aa en de Ruiten Aa, die voorbij Wedde samen verder stromen als de Westerwoldse Aa. Deze rondwandeling gaat door een van de mooiste stukjes van het Ruiten Aa beekdal, een beek die door het hele Westerwolde gebied meandert.

Ommetje Weende 7,5 km

Ommetje Weende 7,5 km

Ommetjes zijn korte wandelingen op het platteland voor bewoners en recreanten. Het Ommetje Weende is een rondwandeling door het beekdallandschap van de Ruiten Aa. De wandeling voert door een eeuwenoud cultuurlandschap met veel variëteit in landschappen: lager gelegen graslanden worden afgewisseld met hoger gelegen essen en bosjes. Dit ommetje is op een aantal plaatsen langs de route gemarkeerd met het voetjeslogo.

Wandelkaart

Wandelkaart

Kom wandelen in hét wandelgebied van het noorden! Het charmante Westerwolde is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Schitterde natuurgebieden, prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen. Binnen enkele kilometers maak je een reis van de ijstijd tot het heden. Dat maakt Westerwolde één van de rijkste gebieden van Nederland. Niet voor niets is Westerwolde Nationaal Cultuurhistorisch Landschap en hét wandelgebied van het noorden.

Contactgegevens

Bungalowpark Emslandermeer
Emsland Verhuur vof
Laan van Westerwolde 8
9541 ZA Vlagtwedde
Tel. (038) 38 56 300
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactformulier

Copyright: Recreamax B.V. 2019